Käytettävyyskoulun etusivulle · To Usability School main page
Tietoa Käytettävyyskoulusta Opiskelijaksi Kurssit & tutkintovaatimukset Linkkejä käytettävyyteen Tietotekniikan sivuille
Kognitiotieteen sivuille
Teollisen muotoilun sivuille
valitun koulun sijainti kartalla

Hakuohjeet
Ilmoittautumisohjeet eri kouluihin
ATK-lupien hakeminen ja kurssi-ilmot
Opintojen aloittaminen
Käytettävyyskoulu > Opiskelijaksi > ATK-lupien hakeminen

ATK-lupien hakeminen

ATK-luvat TKK:lle

Kurssi-ilmoittautumiset hoidetaan TKK:lla WebOodissa. Ennen luvan saantia, ilmoittautumisen voi hoitaa sähköpostilla kurssin vastaavalle opettajalle. Kurssien kotisivut ovat Nopassa.

Jotta opiskelija voi hakea tunnuksen WebOodiin, hän tarvitsee TKK:n opiskelijanumeron (katso ilmoittautumisohjeet). Kun opiskelijanumero on tiedossa, opiskelijan pitää hakea ATK-lupa henkilökohtaisesti IT-palvelukeskuksesta.

Päärakennus
Otakaari 1
Huone Y199
Aukioloajat: IT-palvelukeskuksen sivuilta

ATK-lupaa haetaan yleisellä ATK-lupahakemuksella. Tunnusta varten tarvitaan siis TKK:n opiskelijanumero ja henkilöllisyystodistus. Lupaan kuuluu käyttäjätunnus, Unix-salasana, Windows-salasana sekä sähköpostisalasana.

IT-palvelukeskuksen (ent. ATK-keskus) Aalto inside -sivuilta löytyy lisätietoja luokista, luokkien ohjelmistoista, käyttösäännöistä sekä käyttöohjeista.

ATK-luvat yliopistolle

Kognitiotieteen kursseille ilmoittautumista varten tarvitaan ns. kevyttunnus WebOodiin. Useimmille kursseille voi kuitenkin mennä ilmoittautumatta, jos ei ole vielä saanut tunnusta. Yliopiston yleiset ohjeet ATK-lupien hakuun löytyvät tietotekniikkaosaston sivuilta.

Vinkki: Kognitiotieteen ainejärjestö Intelligenzia on ylläpitänyt muutamaa konetta osoitteessa Siltavuorenpenger 20 C, 5.krs, joita on voinut käyttää ilman omia ATK-tunnuksia.

ATK-luvat TaiKiin

Kursseille ilmoittautumista varten tarvitaan lupa WebOodiin. Jotta lupaa voi hakea, opiskelijan tulee olla kirjoilla TaiKissa (katso ilmoittautumisohjeet). Kun opiskelija on sisäänkirjoitettu, hänen pitää mennä (henkilökohtaisesti ja myös henkilöllisyytensä todistaen) TaiKin tietohallintopalvelujen Servicedeskille (Hämeentie 135 C, 6 krs. avoinna arkisin 8.30-16.15). Servicedesk antaa opiskelijalle tunnukset WebOodiin.

Vinkki: Käytettävyyskoululaiset voivat anoa kulkulupaa tietokoneluokkaan. Ohjeet ja kaavakkeet löytyvät Maria Vihervän huoneelta (Hämeentie 135 C, huone 874 B). Koneille kirjautumiseen ei tarvita erillistä salasanaa, sen sijaan tallentaminen edellyttää käyttäjätunnusta, joka myönnetään vain TaiKin omille opiskelijoille. Tallentaminen esim. muistitikulle onnistuu normaalisti.

Päivitetty 23.8.2008
sirpa.riihiaho(at)tkk.fi
validi XHTML 1.0 dokumentti validi CSS